Kan man købe snus på nettet i Danmark?

Snus webshop

Mange har svært ved at finde ud af, om man kan købe snus i Danmark eller ej. Grunden til dette er, at man godt kan købe produkter, der minder om snus, men reelt snus kan man ikke købe på det danske marked.

Det betyder også, at det ikke er muligt at finde en dansk snus webshop, da det ikke er lovligt at sælge eller importere i Danmark.

Sådan har det dog været i flere år, hvorfor det ikke er et nyt forbud. Alligevel er der mange, der ikke ved, at det ikke er lovligt at sælge det i Danmark. Som der også er givet udtryk for herover, så skyldes det, at du kan finde et produkt, der minder en del om.

Du kan købe nikotinposer i Danmark

Er du stødt på et produkt, der minder en del om snus, er det sandsynligvis de såkaldte nikotinposer. De er nemlig stort set identiske med snus, uden dog at være helt det samme.

Det er lovligt at importere og sælge disse poser i Danmark, hvorfor du ikke blot kan købe dem hos en lang række danske webshops, men også i et hav af butikker rundt omkring i hele landet, herunder tankstationer, supermarkeder mv.

I og med, at de minder rigtig meget om snus, er der mange, der tror, at det er det samme. Faktum er dog, at de faktisk adskiller sig fra hinanden på et meget markant punkt, hvorfor der ikke er tale om det samme produkt.

Nikotinposer indeholder ikke tobak

Grunden til, at du godt kan købe nikotinposer, men ikke kan købe snus på det danske marked er, at der i nikotinposer ikke er et indhold af tobak. Det er der derimod i snus, hvilket er, hvad der har været med til at gøre det ulovligt her i landet.

Hvis du blot er på jagt efter en lille pose, der kan sidde under din overlæbe, så du på denne måde kan få dit nikotinbehov stillet, er der dog ingen forskel på, om du vælger at tage snus eller nikotinposer.

Tværtimod er der meget lille forskel på dem, hvorfor der faktisk er rigtig mange, der kalder nikotinposer for snus, selvom det egentlig er to forskellige produkter.

Flere rygere vælger at overgå til nikotinposer

I løbet af de seneste år er der flere og flere rygere, der har valgt at kvitte deres cigaretter til fordel for nikotinposer, hvilket der er flere grunde til det. Det handler derfor ikke blot om, at det er et sundere alternativ til cigaretterne.

En stor del af dem, der vælger at foretage dette skifte, gør det, fordi de har et ønske om at finde en nemmere måde at få nikotin på. Der er nemlig ikke mange steder, hvor det er tilladt at ryge den dag i dag.

Hertil er det også værd at nævne, at der er rigtig mange, der har et stort ønske om at undgå at lugte af røg, hvilket har fået dem til at droppe deres cigaretter, for i stedet at begynde at tage nikotinposer.