Gode råd, hvis du skal besøge en der er særligt udsat for Covid-19

Selvom vi i Danmark er fri for alle Corona restriktioner og virussen fra 1. februar ikke længere blev kategoriseret som en samfundskritisk sygdom, er der stadig nogle personer som er særligt udsatte, hvis de skulle blive smittet. Det gælder blandt andet kronisk syge og ældre. I lang tid har vi holdt afstand, sprittet af og er blevet testet. Uden restriktioner kan det derfor også være svært at gennemskue, hvad man skal gøre, hvis man er pårørende til en der har øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb. 

Generelle råd

I lang tid har vi været vant til at følge restriktioner og råd om smitteforbyggelse. Selvom restriktionerne er væk, gælder mange af de grundlæggende ting stadig, hvis du skal besøge en der er særligt udsat. Sørg for at være vaccineret alle 3 gange og hold afstand, særligt hvis det er en person du ikke ser så tit. Derudover er håndhygiejnen lige så vigtig som den altid har været. Vask hænder og sprit hænderne. For en sikkerheds skyld kan i også holde fast i at bruge mundbind når i er sammen. 

Tag en test inden besøg

PCR test og rapid test er ikke længere en så stor del af hverdagen, men det kan være en god ide at tage en selvtest inden man kommer på besøg. De er stadig at finde i langt de fleste supermarkeder og giver en nogenlunde indikation på, om du skulle være smittet. Føler du dig syg eller utilpas, så bliv hellere hjemme og find en anden dag i kan ses.